Begin jij na de zomervakantie ook aan een ander hoofdstuk van je leven in een nieuwe stad? Op kamers gaan is een enorm leuke, maar indrukwekkende stap. Nieuwe mensen leren kennen, voor jezelf koken en studeren tot in de late uurtjes: in je (toekomstige) studentenhuis gaan er flink wat dingen op je af komen. Je studentenkamer inrichten kan een aardige klus zijn – vooral sinds we weten dat niet iedereen is gezegend met de luxe van een ruime studio. Jouw kleine kamertje slim inrichten is dan ook niet alleen handig, maar zelfs noodzakelijk. Wij geven je wat praktische tips over hoe je dat kan aanpakken.
Werken met de hoogte
Het is niet zonder reden dat je in veel studentenkamers hoogslapers vindt. Op die manier bespaar je immers flink wat ruimte! Misschien ben je er in eerste instantie niet zo’n fan van, maar kijk even goed naar hoe je met de hoogte van jouw kamer kan werken. Onder je hoogslaper kan je namelijk vaak prima een bureautje kwijt om een werkplek te creëren (ben je trouwens nog op zoek naar een laptop? Hier vind je de beste laptops voor studenten!). Een kleine bank kan je vaak ook nog prima kwijt onder een hoogslaper. Wel zo fijn om te hebben trouwens – je bed laten fungeren als bank, eetkamerstoel en bed wordt toch een beetje te veel.
Meubels met functie
Dat betekent natuurlijk niet dat meubels niet meerdere functies mogen hebben! Integendeel – wanneer jij met ruimtegebrek te maken hebt, is het slim om te werken met meubels waarmee je meerdere kanten op kan. Hierbij kan je denken aan een bed en kledingkast in een, of een praktische roomdivider. Deze kan je inzetten als kledingkast, opbergruimte, televisiemeubel, én scheidt de ruimte ook nog eens mooi in aparte gedeeltes. Uitschuifbare meubels zijn overigens ook je beste vriend: aan die kleine tafel die je uit kan schuiven kan je dan weer gezellige dinnerdates plannen.
Vergeet het groen niet
De juiste accessoires maken je studentenkamer helemaal af. Hierin kan jij je persoonlijkheid lekker laten doorschijnen – doe dan ook vooral wat je niet laten kunt. Gekke kussens, leuke schilderijen, knusse lampen: deze dingen maken jouw kamer, écht jouw kamer. En vergeet niet wat groen in je kamer te verwerken. Veel planten zijn laag in onderhoud en voor een prikkie te krijgen. Bijkomend voordeel is de luchtfilterende werking, die hoognodig is voor alle komende studiesessies. Helemaal tevreden met de inrichting van je kamer? Vergeet niet te kijken of je goed bent verzekerd. Een studentenkamer inboedelverzekering kost niet veel, maar garandeert wel dat jouw mooie meubels vervangen worden in geval van brand of inbraak. Wel zo handig!
Foto door Ivan Samkov