IKEA zoekt topchefs voor nieuw gerecht in restaurants
- IKEA Food Challenge start vandaag via Instagram en IKEA.nl/foodchallenge
- Woonwarenhuis vraagt iedereen recepten met Zweeds tintje te delen
- Zoektocht naar topchef vastgelegd in Youtube serie met Robert Kranenborg
- Winnende gerecht begin 2016 op het menu van alle IKEA Restaurants
Foodies van Nederland opgelet. Vandaag geeft IKEA Nederland het startschot voor de IKEA Food Challenge. In deze online wedstrijd daagt het woonwarenhuis iedereen die van koken houdt uit om een nieuw gerecht met Zweeds tintje te creëren en dit op Instagram te delen met #IKEAfoodchallenge. Samen met chef-kok Robert Kranenborg, ELLE Eten hoofdredacteur Edine Russel en food blogger Pauline Weuring van Uitpaulineskeuken.nl selecteert IKEA de beste inzendingen. Ook het publiek kan stemmen op de vier uiteindelijke finalisten. De culinaire creatie waarbij de vingers het meest worden afgelikt staat vanaf begin 2016 op de menukaart van alle IKEA Restaurants in Nederland. Meedoen kan tot en met 30 september via Instagram en IKEA.nl/foodchallenge.
“Het delen van foto’s van je eten via social media is hot. Nog voordat we het proeven, staan onze zelfgemaakte creaties al op Instagram. De meeste gerechten zijn niet alleen smaakvol en gezond, maar zien er ook nog eens heel goed uit. Het leek ons heel leuk om daar gebruik van te maken in onze zoektocht naar hét nieuwe gerecht voor onze IKEA Restaurants”, vertelt Maarten Martens, Country Food specialist IKEA Nederland. “Iedereen die van koken en eten houdt, kan meedoen. Hoe? Meld je aan op IKEA.nl/foodchallenge, bereid een geweldig gerecht met tenminste één van de geselecteerde producten* uit de Swedish Food Market, deel deze foto op Instagram met de hashtag #IKEAfoodchallenge.”
IKEA droomkeuken voor de winnaar
In oktober selecteert IKEA samen met de vakjury bestaande uit Robert Kranenborg, Edine Russel en Pauline Weuring de 13 beste gerechten, één uit de omgeving van iedere IKEA winkel. De juryleden gaan deze 13 gerechten proeven en selecteren daaruit vier finalisten. De gelukkige finalisten mogen hun gerecht verfijnen tijdens een speciale masterclass met de jury en presenteren hun creatie tijdens de grote finale op woensdag 25 november. Het winnende gerecht staat begin 2016 op het menu van alle IKEA Restaurants in Nederland. De bedenker ervan wint tevens een IKEA droomkeuken ter waarde van €6.500.-.
Aandacht voor gezond eten en drinken
Het woonwarenhuis lanceerde begin augustus de IKEA Catalogus 2016. In ’s werelds grootste drukwerkoplage is dit jaar veel aandacht voor het leven in en om de keuken en gezond eten en drinken. In alle IKEA Restaurants, bistro’s en Swedish Food Markets ligt komende jaren de nadruk op een meer gevarieerd en gezond aanbod van betaalbaar en duurzaam geproduceerde voeding. Eerder dit jaar werden bijvoorbeeld de vegetarische balletjes GRONSAKSBULLAR gepresenteerd. Ook vervangt IKEA komende maand alle frisdranken voor minder suiker bevattend en dus gezonder fruitwater.
* De geselecteerde producten uit de Swedish Food Market waarmee een gerecht moet worden bereid zijn: zalm, haring, garnalen, kaviaar, kaas, gehaktballetjes, vegetarische balletjes, kipballetjes, aardappelpuree, pannenkoeken, elandworst en rösti.
Bekijk de video op youtube: https://youtu.be/_WoD_T1g0jU