Je kent het woord vast wel ‘LEDstrips’…maar hoe zit dat nu precies? Op zich ziet een LEDstrip er niet fancy uit, zoals je hierboven kunt zien is het een lange strip met daar allemaal kleine LED lampjes op. Een LEDstrip is bovendien dimbaar en heel energiezuinig!
Elk lampje is opgebouwd uit 3 kleine elementjes, RGB: Rood Groen Blauw, vandaar spreken we ook over een RGB LEDstrip. Met deze 3 kleuren kun je alle kleuren samenstellen, net als een TV doet. De strip kan wel 10 meter lang zijn. Daarnaast heb je ook nog een adapter en wat aansluitkabels nodig en dan kun je er té leuke dingen mee doen. De techniek is niet moeilijk, zeker niet als je kant-en-klare-pakketjes koopt.
Wat kun je er allemaal mee doen?
· Sfeervolle verlichting van de bar
Recent hebben onze zoon en zijn vrienden zelf een complete bar gebouwd in onze garage. Van A tot Z hebben ze alles zelf getimmerd, geschroefd, gelakt en aangekleed. En daar hoorde in hun ogen ook echt een LED-verlichting bij. En het is ook zo. Ze monteerden een RGB LEDstrip onder het barblad, stekker er in, afstandsbediening en kiezen maar welke kleuren.
· TV-Verlichting
Er zijn momenteel LED-TV’s die aan de zijkant licht geven. In plaats van een nieuwe dure TV aan te schaffen, kun je ook eenvoudig een LEDstrip plaatsen aan de achterkant van de TV. De gewenste kleuren zijn te kiezen met een afstandsbediening, het licht is dimbaar oftewel jij bepaalt wat je wilt.
· Huis – en tuin toepassingen
En natuurlijk kun je de LEDstrip ook op verschillende plaatsen in huis en tuin toepassen. (Tuin uiteraard waterdicht). Een toepassing die je vaak ziet is de LEDstrip onder de keukenkastjes aan de wand, of onder de kastjes bovenaan de plint. Of soms zie je ze in een koof rondom het plafond. En als je keuken in een open verbinding staat met je woonkamer dan kun je met een feestje de boel echt lekker oplichten.
· Aquariumverlichting
Op de site van LEDstripkoning kun je alle LEDstrips en onderdelen vinden en kopen. Waar ik geen weet van had, waren de waterdichte LEDstrips voor het aquarium die je zelf kunt aanbrengen. I.v.m. het water – zijn hier aparte LEDstrips voor ontwikkeld die meer licht geven zodat je het gewenste effect hebt. Je kunt het water wat blauwer maken, wat tropischer met een zweempje groen etc. etc.
Op de foto zie je wat er wel allemaal mogelijk is; je kunt in je aquarium zelfs op een donker plaats, ochtendgloren, middagzon, ondergaande zon en avondschemer instellen. Dit doe je met timers.
En dan heb ik het nog niet gehad over spiegelverlichting, badkamer verlichting, plafondverlichting enz. enz. allemaal met LEDstrips.
Wil je eens rondsnuffelen kijk dan ook op de site van de LEDstripkoning. Kijk ook eens naar de foto’s van klanten. Erg inspirerend.