Floor Couture by Remy Meijers & Senso
Zowel Interieurarchitect Remy Meijers als gietvloerenproducent Senso zijn continu op zoek naar innovatieve manieren om interieurs te verfraaien. Samen ontwikkelden ze Floor Couture by Remy Meijers en Senso: Een vloer met de rijke uitstraling en tekening van een geweven stof, maar met alle voordelen van een naadloze gietvloer. Voor de vloer werd gebruikt gemaakt van de Freeze techniek die Senso ontwikkelde. De samenwerking is één van vele voorbeelden van samenwerkingen die de oprichters van Senso, de broers David en Daniel Bols, wereldwijd zijn aangegaan met grote namen uit de designwereld.
Senso en Remy Meijers zijn geen onbekenden voor elkaar. In veel van de projecten die Meijers heeft ingericht liggen gietvloeren van Senso. Meijers: ‘Het naadloze canvas dat Senso met hun vloeren levert, vormt de perfecte basis voor de robuuste en natuurlijke materialen die ik gebruik. Maar soms merkten we dat we de gietvloer een extra dimensie mee wilden geven, een zekere mate van tactiliteit zoals je die ook ziet in luxe interieurstoffen’.
De twee partijen gingen op onderzoek uit en richtten zich onder meer op de technieken van Italiaanse textielspecialisten als Loro Piana. Hun oog voor detail en het warme en comfortabele gevoel van een fijn geweven stof vormden de inspiratie voor enkele geweven ontwerpen. Die moesten vervolgens worden verwerkt in een gietvloer; een product dat volledig naadloos is en een glad oppervlak heeft. De Freeze techniek van Senso bood uitkomst. Met deze techniek kan een in 720dpi geprint dessin met een glasheldere biopolymeer in een gietvloer worden gegoten. Meijers en Senso trokken grafisch ontwerpbureau {naam bureau} uit Amsterdam aan om de ontwerpen om te zetten in technische tekeningen. Elke pixel werd hiervoor met de hand gezet en op kleur gebracht in een pallet dat past in een grote diversiteit aan interieurs. De uiteindelijke print werd vervolgens in de vloer gegoten.
David Bols, oprichter van Senso: ‘Doordat we in 720dpi kunnen drukken kunnen we de thread count, de fijnte van een geweven stof, tot in detail benaderen. Het resultaat is een optisch driedimensionale geweven vloer maar met de eigenschappen van een naadloze Senso gietvloer. Voor ons is deze samenwerking opnieuw bewijs van het feit dat creativiteit en innovatie hand in hand gaan’.
Floor Couture by Remy Meijers en Senso is afgelopen week tijdens A.track, het innovatieve interieurevent in Antwerpen, gepresenteerd.
Hoe twee broers de designwereld veroverden
Senso is in 2004 opgericht door de broers David en Daniel Bols (geboren in Veenendaal). Hun doel is de tot dan toe vooral industrieel toegepaste gietvloeren ook in esthetisch hoogwaardige interieurs toe te passen. Nu, tien jaar later, heeft Senso acht kantoren in vier landen (Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) en is het bedrijf marktleider op het gebied van naadloze interieuroplossingen. Er worden Sensovloeren en wanden toegepast in woonhuizen, kantoren, hotels, musea, winkels en publieke gebouwen over de hele wereld. Klanten zijn projectontwikkelaars, particulieren, (interieur)architecten en zelfs oliesjeiks. Het motto van Senso is ‘Think United’. Dat staat voor meer dan alleen het bereiken van eenheid in het interieur door naadloze oplossingen. Think United staat ook voor de rol van Senso in de samenleving. Dat betekent dat er bewuste keuzes worden gemaakt in het productieproces van de producten.
Senso heeft als doel wereldwijd de mooiste en beste oplossingen te leveren voor de meest uitdagende interieurprojecten . Senso is hiervoor continu op zoek naar nieuwe middelen en innovatieve oplossingen om dit doel te bereiken. Door ook actief samen te werken met andere bekende ontwerpers als Marcel Wanders, UN Studio en Jurgen Bey en gebruik te maken van de beste materialen en technologieën blijft Senso tot steeds mooiere producten en ontwerpen komen die in uiteenlopende projecten worden toegepast.
Senso heeft showrooms en kantoren in Rhenen, Amsterdam, Antwerpen, Londen en Dusseldorf.
Volg Senso op www.sensovloeren.nl en www.facebook.com/bysenso