Je huis inrichten met smart home producten

Wereldwijd is de trend op het gebied van smart home producten al een tijdje gaande. Ook in Nederland heeft deze trend zich in 2018 behoorlijk ontwikkeld. Momenteel bezit ruim een derde deel van onze huishoudens één of meerdere smart home producten. Je huis inrichten met dit soort ‘slimme’ apparaten schijnt dus nogal interessant te zijn.

Kijkend naar de stijgende energiekosten van dit jaar, biedt een smart home voor elk huishouden behoorlijk wat voordelen. Een slimmer huis zorgt namelijk voor meer wooncomfort, veiligheid en energiebesparing tegelijk.

Bespaar op je energieverbruik

Je huis inrichten met smart home producten kan op lange termijn goed zijn voor de portemonnee. Want net als de stroom die je kunt besparen door het gebruik van LED-verlichting, zorgt een slimme thermostaat over het algemeen voor een daling in het gasverbruik van een huishouden.

Althans het idee achter slimme thermostaten is, dat ze het gemiddelde energieverbruik bij ons in huis een stuk efficiënter kunnen maken. Uiteraard speel je hier als bewoner zelf ook een belangrijke rol in.

Met een slimme thermostaat regel je op afstand de temperatuur in huis. Via een app op je telefoon kun je de thermostaat op afstand bedienen, instellen en zie je precies hoeveel energie je thuis verbruikt.

Die controle op afstand komt op bepaalde momenten goed van pas. Zo zorg je bijvoorbeeld dat de verwarming thuis alvast een tijdje aanstaat, net voordat je vanuit je werk thuis aankomt natuurlijk. En tref je ’s winters gelukkig nooit meer een ijskoude woning aan!

Hulp nodig bij het kiezen van een slimme thermostaat? Bekijk dan eens deze adviespagina en kom meer te weten over de mogelijkheden.

Ook slimme stekkers dragen bij aan een energiezuinige woning. Zo’n stekker plaats je tussen het elektrische apparaat en het stopcontact in. Vervolgens bedien je het aangesloten product via een app op je telefoon of tablet.

Vaak heeft zo’n bijhorende app meerdere opties voor het instellen van bepaalde tijdschema’s, routines en heb je controle op afstand. Dankzij het gebruik van slimme stekkers tover je bijvoorbeeld die oude kamerlamp binnen no-time om in een knap staaltje slimme verlichting.

Dus mocht je lekker op vakantie zijn, dan zorgt een slimme stekker ervoor, dat de verlichting in huis op bepaalde tijdstippen aan- of uitgaan. Zo maak je het voor inbrekers ook direct een stuk minder aantrekkelijk om bij je op visite te gaan.

Een veiliger thuisgevoel

Met slimme producten je huis inrichten kan tevens zorgen voor een veiliger thuisgevoel. Bekijk naast deze tips voor het beveiligen van je woning, ook eens naar de eigenschappen van een slimme deurbel.

Een slimme deurbel is via wifi verbonden met het internet. Dit heeft zo z’n voordelen, waar echter nog lang niet iedereen het fijne van weet. Stel nou, dat er ’s avonds wordt aangebeld bij jou thuis, terwijl je niemand meer verwacht op dat tijdstip.

Dan is het natuurlijk ideaal als je snel op je telefoon kunt kijken wie er zo laat nog voor de deur staat. Dat maakt zo’n slimme deurbel dus in principe mogelijk. Bovendien heb je bij sommige slimme deurbellen zelfs de optie, om te communiceren met degene die bij je aanbelt. 

nest thermostaat

Wooncomfort 

Om niet te vergeten voorziet een smart home de meeste bewoners van wat extra wooncomfort. Veel mensen zien een comfortabel huis als een huis, waarin je als bewoner van alle gemakken en behoeftes bent voorzien.

Ga je je huis inrichten met een product als de slimme speaker, dan wordt het leven direct een stuk gemakkelijker. Een slimme speaker is jouw persoonlijke assistent, die je door middel van spraakcommando’s bepaalde opdrachten kunt laten uitvoeren.

Zolang de speaker verbonden is met je wifi-netwerk, zal deze antwoord geven op de meest uiteenlopende vragen. Denk hierbij aan zowel persoonlijke vragen, deze gaan bijvoorbeeld over: belangrijke afspraken, agendapunten, het laatste nieuws, de actuele weersvoorspelling en het verkeer naar je werk. 

Maar ook veel algemene vragen, grapjes, rekensommen en het maken van boodschappenlijstjes zijn geen enkel probleem voor een slimme speaker.

Daarnaast is het mogelijk om meerdere smart home producten met elkaar te laten samenwerken via een slimme speaker. Zo kun je bijvoorbeeld met je stem de lampen in de woonkamer uitzetten, terwijl op hetzelfde moment de verlichting op de slaapkamer aangaat en de temperatuur in huis een paar graden wordt verlaagd.

Google Home mini

Hoe begin je een smart home?

Een smart home begin je niet zomaar. Het is een kostbare investering met als uiteindelijke doel natuurlijk een geautomatiseerde woning. Je wilt echter niet direct te hard van start gaan. Vervang bijvoorbeeld een aantal stekkers in huis met wat eenvoudige slimme stekkers. Als dit bevalt kun je naderhand altijd nog verder uitbreiden.

Wil je alvast een goed begin maken van je eigen smart home, zonder dat je daar direct een fortuin aan kwijt bent? Dan is een slimme speaker zoals de Google Home, misschien wel het overwegen waard.

Want dankzij de handige spraakcommando’s en het aantal ondersteunende producten voor Google Home, maak je met zo’n slimme speaker een flitsende start naar een slimmer huis.

Meer weten over smart home producten, Google Home commando’s of wil je zelf een eigen smart home beginnen? Kijk dan eens op www.lazylife.nl.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *