Landelijke babykamer/ kinderkamer
Enkele tips:
- Start ruim voor de komst van de baby met verven e.d. zodat de verflucht uit de babykamer is verdwenen als de kleine er moet slapen. Dit is voor jezelf prettiger, met een dikke buik wordt het toch allemaal wat lastiger. Nog beter (en gezonder voor jou en je baby) is om dit te laten doen. Kijk daarvoor je partner of een familielid/ vriend lief aan;
- Zoek je tweedehands meubels via het internet? Zoek dan ook iets buiten je regio, je kan je zomaar meer dan 100 euro besparen.
- Werk, in ieder geval voor meubels die je zelf op wilt knappen, met kindvriendelijke verf;
- Zwanger van de eerste? Zoek neutrale meubels die je gemakkelijk kunt combineren met kleuren, zodat je ze voor eventuele andere kinderen weer kunt gebruiken;
- Maak zelf leuke accessoires en/of verf zelf de meubeltjes, op deze wijze kun je aardig kosten besparen.
Wij wisten niet wat het geslacht van ons kindje zou worden en hebben neutrale meubels uitgezocht en de landelijke stijl en kleuren van ons huis doorgetrokken naar de babykamer. In ons huis vind je voornamelijk grijs/ antraciet, wit en zand/ kleikleuren. Sprekende kleuren kun je altijd nog toevoegen door middel van accessoires.
Op de muur achter de commode heb ik grijze sterren handmatig op de muur geplakt, ik wilde niet een ‘standaard’ patroon.
Ons zoontje heeft eerst een tijd bij ons op de kamer geslapen, dit gaf mij de ruimte om na te denken over wat stoere, landelijke elementen op zijn kamer. Van oud steigerhout maakte ik een raamluik met sterren, een console en een kapstokje met oude brocante haken. Van sloophout maakte ik wat houten huisjes. Een ‘prikbord’ van pallethout maakt het af. Hier geen spijkers of punaises, maar lijm en masking tape gebruikt om het kindvriendelijk te houden.
Houten elementen en accessoires doen het altijd goed op een landelijke babykamer/ kinderkamer.
Geen tijd of zin om zelf met hout aan de slag te gaan? Een gedeelte van de zelfgemaakte accessoires verkoop ik via mijn blog .